Πώς σχεδιάζεται μια εργονομική κουζίνα;

Κανόνες εργονομίας.

 

Οι εργασίες στη κουζίνα συχνά είναι κουραστικές, βαρετές και πολλές φορές μη ανεκτές. Γι’ αυτό λοιπόν τη λύση τη δίνουν τα διάφορα αξεσουάρ και οι διάφορες ηλεκτρικές συσκευές που υπάρχουν στο εμπόριο. Η σωστή οργάνωση του χώρου επίσης μπορεί να μειώσει τα εμπόδια και τις περιττές κινήσεις στο χώρο της κουζίνας. Η σωστή ρύθμιση των μονάδων της είναι ένα καλό ξεκίνημα για μια κουζίνα λειτουργική αλλά και συγχρόνως διασκεδαστική. Ένας απλός αλλά βασικός κανόνας είναι να συνδέονται μεταξύ τους η μονάδα συντήρησης (ψυγείο, κελάρι), η μονάδα καθαριότητας (νεροχύτης, πλ. πιάτων) και η μονάδα μαγειρέματος (εστίες, φούρνος) δημιουργώντας ένα εικονικό τρίγωνο του οποίου οι πλευρές δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 6.5 μέτρα.