Ποια τα πλεονεκτήματα των βάσεων με βάθος 73cm ;

Η κλασική βάση με βάθος 60cm., ακόμα και αν η πλάτη της κουζίνας είναι ψηλότερη, τα κρεμαστά μας δίνουν την αίσθηση της «κλειστοφοβίας» και μπλοκάρουν με κάποιο τρόπο την ορατότητα, του πάγκου εργασίας και τις διάφορες προετοιμασίες πάνω σε αυτόν.

Η βάση με βάθος 73cm. μας δίνει τη δυνατότητα να εργαζόμαστε σε μεγαλύτερη επιφάνεια, μακριά από αιχμηρές γωνίες και τα κρεμαστά, μειώνοντας την αίσθηση της «κλειστοφοβίας» και δίνοντας περισσότερη ελευθερία κινήσεων στο πάγκο εργασίας ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο έπακρο.

Τα κρεμαστά συνήθως τοποθετούνται σε τέτοιο ύψος όπου εμποδίζεται η ορατότητα των πραγμάτων που βρίσκονται στα επάνω ράφια και αυτό δυσκολεύει τις κινήσεις ειδικά σε άτομα μικρού ύψους.

Το βάθος των 73εκ. μας επιτρέπει να στεκόμαστε μακριά από τα κρεμαστά, το οποία μπορούν σε αυτή τη περίπτωση να μειωθούν στο ύψος, κάνοντας τα προσπελάσιμα, ορατά και μειώνοντας το χώρο μπροστά από αυτά.

Συνήθως τα κρεμαστά με τις ανοιγόμενες πόρτες είναι εμπόδιο στις  μετακινήσεις μας και πολλές φορές μάλιστα μπορούν να προκαλέσουν ατυχήματα όπως να χτυπήσουμε το κεφάλι μας.

Η ανοιγόμενη προς τα πάνω πόρτα μπορεί να παραμένει ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια δίνοντας μας ελευθερία κινήσεων χωρίς να έχουμε το φόβο ατυχήματος του κεφαλιού μας.

H βάση  73cm. εμπεριέχει  ένα ειδικό σύστημα στο πίσω μέρος του πάγκου εργασίας, με το οποίο μπορεί o πάγκος να ανοίγει  προς τη πλάτη της κουζίνας, και όταν κλείνει κρύβει τις εστίες και τον νεροχύτη. Η συνιστώμενη απόσταση των κρεμαστών (ντουλαπιών τοίχου) από το πάγκο εργασίας είναι 65εκ.