Πάγκοι Κουζίνας FRANKE Lapitec®

Franke Stone Surfaces.
Οι επιφάνειες Franke Stone Surfaces συνδυάζουν τη δύναμη του πετρώδους υλικού με τις χαρακτηριστικές ιδιότητες, την κομψότητα, τα φυσικά χρώματα και τα τυπικά τελειώματα της φυσικής πέτρας. Προσφέροντας απαράμιλλες επιδόσεις, εκφράζουν απόλυτα τις πιο σύγχρονες τάσεις στο design και το σεβασμό των κλασικών προτύπων ομορφιάς.
Ένα φυσικό, συμπαγές (“full body”) υλικό.

Αποτελείται 100% από ορυκτά «δεμένα»με την αποκλειστική τεχνολογία που αναπτύχθηκε, με την μέθοδο της πυρωσυσσωμάτωσης. Διατίθεται σε πλάκες με πάχος 12, 20 και 30 mm και μέγεθος 1500 x 3400 mm. Αυτές οι πλάκες στη συνέχεια κόβονται σε μέγεθος ανάλογα με τις απαιτήσεις του έργου ή της εφαρμογής.

Ιδιότητες Franke Stone Surfaces.
Αντίδραση στη φωτιά.
Δεν περιέχουν οργανικά υλικά και έτσι αντιστέκονται στη φωτιά και τις υψηλές θερμοκρασίες. Σε περίπτωση πυρκαγιάς, δεν εκλύουν αναθυμιάσεις και δεν εκπέμπουν τοξικές ουσίες.
Αντοχή στους λεκέδες.
Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές στους λεκέδες, καθώς η μη πορώδης σύνθεσή τους. Δεν επιτρέπει στις χρωστικές ουσίες να διεισδύσουν στο υλικό και να το αλλοιώσουν.
Διατήρηση χρώματος.
Είναι ανθεκτικές στην υπεριώδη ακτινοβολία. Τα χρώματα παραμένουν αναλλοίωτα, ακόμη και όταν οι επιφάνειες εκτίθενται σε ακραίες καιρικές συνθήκες.
Αντοχή στη φθορά.
Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές στις γρατσουνιές και στη βαθιά τριβή (σκληρότητα 8 στην κλίμακα Mohs), καθώς επίσης έχουν υψηλή αντοχή σε φορτίο θραύσης και κάμψης.
Χημική αντίσταση.
Είναι ανθεκτικές στους οργανικούς και ανόργανους διαλύτες, τα απολυμαντικά και τα απορρυπαντικά. Καθαρίζονται εξαιρετικά εύκολα, ενώ διατηρούν αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά της επιφάνειας τους.
Σχεδόν μηδενική απορρόφηση του νερού.
Οι επιφάνειες Franke Ceramic Surfaces αντιστέκονται στον παγετό και προσαρμόζονται σε όλες τις καιρικές και ατμοσφαιρικές συνθήκες.
Χρωματολόγιο.
Οι επιφάνειες Franke Stone Surfaces δίνουν τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τέσσερα εξαιρετικά φινιρίσματα.
Fossil.

Διαχρονική άξια με έντονα αδρή υφή. Είναι αμμοβολισμένη και έχει αντιολισθητικές ιδιότητες. Το “fossil” είναι ιδανικό φινίρισμα για την κάλυψη εσωτερικών και εξωτερικών χώρων καθώς για δάπεδα που απαιτούν αντιολισθητικά χαρακτηριστικά.
Vesuvio.
Μία μοναδική πρόταση μοντέρνου design. Επιφάνεια με βραχώδη όψη, αποτυπώνει την αίσθηση της λάβας και της φυσικής πέτρας. Διατηρώντας τις αντιολισθητικές ιδιότητες χωρίς να συγκρατεί βρωμιές.
Satin.
Μία μεταξένια υφή. Το “satin” είναι εύκολο στο καθάρισμα, χάρη στη γυαλάδα που το διακρίνει. Είναι κατάλληλο για τοποθέτηση σε πάγκους κουζίνας, καθώς και σε πάγκους μπάνιων. Μπορεί επίσης να τοποθετηθεί για την επικάλυψη δαπέδων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους κατοικιών.
Lux.
Η υφή lux είναι σαν το “φως”. Έχει επιφάνεια γυαλιστερή που δίνει μια επιπλέον φωτεινότητα. Είναι κατάλληλο για τοποθέτηση σε πάγκους κουζίνας καθώς και μπάνιων. Επίσης και για την επικάλυψη εσωτερικών και εξωτερικών χωρών.