Συντήρηση

ΥΛΙΚΑ

ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΤΗΙΝΚ ΗΟΜΕ

ΔΟΜΗ (κουτιά και ράφια)

Κατασκευασμένα από πλάκες ξύλινων σωματιδίων διαφορετικού πάχους νοβοπάν με επίστρωση μελαμίνης στις δύο πλευρές και με μια ταινία κάλυψης περιθωρίου ανθεκτικού abc στις τέσσερις πλευρές, το πίσω μέρος από ξύλινες ίνες από μελαμίνη, πιστοποιημένα με τα βραβεία ποιότητας CATAS στη κατηγορία Ε1 με χαμηλή περιεκτικότητα σε φορμαλδεΰδη.

ΠΑΓΚΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (πάγκοι, τραπέζια και ενσωματωμένα τραπέζια)
 • 20/40/60/170mm  παχύ φύλλο πάγκου από πλάκες ξύλινων σωματιδίων διαφορετικού πάχους κατηγορίας Ε1 με χαμηλή περιεκτικότητα σε φορμαλδεΰδη, που καλύπτονται από ένα φιλμ πλαστικού (laminate), διαφόρων χρωμάτων και εάν είναι αναγκαίο με προφίλ εμπόδισης ροής νερού (υδατοφραγή) αλουμινίου ή ξύλου.

 • 40mm παχύ φύλλο πάγκου από βαμμένος λωρίδες μασίφ ξύλου.

 • 20 έως 170mm παχύ φύλλο πάγκου από ανοξείδωτο χάλυβα με ή χωρίς υδατοφραγή κατασκευασμένος από ένα πάνελ ξύλινων σωματιδίων κατηγορίας Ε1 χαμηλής περιεκτικότητας σε φορμαλδεΰδη καλυμμένος από ατσάλι ή inox σε αυτό που ήδη έχει περιγραφεί στο προηγούμενο σημείο – ‘πάγκοι εργασίας’. Τα πόδια επίσης μπορεί να κατασκευαστούν από κυλινδρικό στήριγμα σε χρώμα μετάλλου, saber πόδια σε αλουμίνιο, τετράγωνα πόδια σε χρώμα ξύλου, περιστρεφόμενα πόδια σε χρώμα ξύλου ή λάκας, saber πόδια σε χρώμα ξύλου ή λάκας, τετράγωνα κωνικά πόδια επεξεργασμένου αλουμινίου.

 • 20/30/40/60mm παχύ φύλλο πάγκου σε μάρμαρο ή γρανίτη προερχόμενος από κατεργασμένες και γυαλισμένες πέτρινες πλάκες.

 • Πάγκος  από πλακάκια κατασκευασμένος από ένα πάνελ ξύλινων σωματιδίων κατηγορίας Ε1 χαμηλής περιεκτικότητας σε φορμαλδεΰδη με εφαρμοσμένα σε απόσταση μεταξύ τους πλακάκια με κατάλληλες ρητίνες.

 • Πάγκος κατασκευασμένος από Corian, Samsung, Staron, LG, μεθακρυλικό αδιάβροχο που περιέχει αργίλιο και μεθυλένιο και έχει ενισχυθεί από έγχρωμες χρωστικές.

 • Πάγκος Quarz κατασκευασμένος από Quarz συσσωρευμένων σωματιδίων ρητίνης συμπιεσμένα σε πλάκες20/30mm.

ΣΟΒΑΤΕΠΙ
 • Θερμοπλαστικό σοβατεπί καλυμμένο από φύλλο πλαστικού ή  αλουμινίου.

 • Πλαστικό (laminate) σοβατεπί κατασκευασμένο σε μπάρες με ίνες μέσης πυκνότητας κατηγορίας Ε1 χαμηλής περιεκτικότητα σε φορμαλδεΰδη καλυμμένο από πλαστικό.

 • Αλουμινίου σοβατεπί κατασκευασμένο σε μπάρες αλουμινίου με εξωθημένο τμήμα.

 • Ξύλινο σοβατεπί κατασκευασμένο σε μπάρες με ίνες μέσης πυκνότητας κατηγορίας Ε1 χαμηλής περιεκτικότητας σε φορμαλδεϋδη με επικάλυψη ξύλου.

 • Λακαριστό σοβατεπί κατασκευασμένο σε μπάρες με ίνες μέσης πυκνότητας ή υψηλής πυκνότητας Medium density fibreboard (MDF) κατηγορίας Ε1 χαμηλής περιεκτικότητας σε φορμαλδεϋδη με επιφανειακή βαφή λάκας

ΡΑΦΙΑ

Ράφια που καλύπτονται από φύλλο πλαστικού, που έχουν βαφεί με λάκα ή έχουν λουστραριστεί με βερνίκι στο εσωτερικό τους καλύπτονται από ίνες μέσης πυκνότητας ή υψηλής πυκνότητας Medium density fibreboard (MDF) κατηγορίας Ε1 χαμηλής περιεκτικότητας σε φορμαλδεΰδη.

ΚΟΡΝΙΖΕΣ
 • Λωρίδες από ξύλινες ίνες υψηλής πυκνότητας Medium density fibreboard (MDF) κατηγορίας Ε1 χαμηλής περιεκτικότητας σε φορμαλδεϋδη τυλιγμένες με φύλλο πλαστικού, ξύλου, βερνικιού ή λάκας.

 • Λωρίδες από ξύλινες μασίφ επιφάνειες με σχέδιο.

ΠΛΑΤΕΣ

Πάνελ από ξύλινες ίνες ή ίνες μέσης πυκνότητας στη κατηγορία Ε1 χαμηλής περιεκτικότητας σε φορμαλδεϋδη οι οποίες βάφονται με λάκα ή λουστράρονται με βερνίκι. Διαθέσιμες σε πλαστικό, σε ξύλο, σε ατσάλι, σε Corian, Samsung, Staron, ή σε πέτρινη πλάκα.

ΤΡΑΠΕΖΙΑ – ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
Πλαίσιο από ξύλο ή μέταλλο, όσο αφορά τις επιφάνειες μπορείτε να καταφύγετε στην παράγραφο πάγκοι εργασίας.
ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

Πλαίσιο από ξύλο ή μέταλλο, κάθισμα σε ξύλο, ψάθα ή μεθακρυλικό.

ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΘΙΑ

Πλευρές και άκρες από μέταλλο, ολίσθηση σε οδηγούς από χάλυβα με αυτοκαθαριζόμενο σύστημα, το κάτω μέρος από μελαμίνη, γυαλί, ή ατσάλι με σύστημα αυτόματου κλεισίματος.

ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ – ΑΞΕΣΟΥΑΡ
 • Καλάθια σε χρώμιο χάλυβα ή προ γαλβανιζέ βαμμένο σύρμα.

 • Μεντεσέδες σε επινικελωμένο χάλυβα με σύστημα αυτόματου κλεισίματος.

 • Πρεσαριστά ράφια σε Inox χάλυβα ή σε προ γαλβανιζέ βαμμένο σύρμα.

 • Ρυθμιζόμενη ανάρτηση κρεμαστών ντουλαπιών σε χάλυβα με μεταλλικό περίβλημα.

 • Ρυθμιζόμενα σε ύψος πόδια από πλαστικό υλικό ή χάλυβα με υψηλή αντοχή.

 • Πάτος αλουμινίου στο νεροχύτη και στο ψυγείο.

 • Πόμολα σε μέταλλο, αλουμίνιο, μεθακρυλικό, γυαλί, ή ξύλο.

 • Συστήματα ανοίγματος πορτών & συρταριών της εταιρείας Blum, Hafele χειροκίνητα ή ηλεκτρικά.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΤΗΙΝΚ ΗΟΜΕ

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Η κουζίνα είναι ένας χώρος όπου δέχεται ‘επίθεση’ από καπνό και ατμό. Για να μειωθούν οι τιμές αυτές λοιπόν σας προτείνουμε να ανοίγετε τον διακόπτη του απορροφητήρα κατά τη διάρκεια μαγειρέματος. Προτείνουμε επίσης να επαληθεύετε περιοδικά πιθανές διαρροές και αν αυτό συμβαίνει, τότε να απαιτηθεί η άμεση παρέμβαση ειδικευμένου προσωπικού. Θα σας συμβουλεύαμε επίσης να ανοίγετε το πλυντήριο πιάτων και την ηλεκτρική σας κουζίνα αφού πρώτα έχουν κρυώσει πλήρως έτσι ώστε να αποφευχθεί τυχόν επαφή ατμού με άλλες μονάδες και να μην τοποθετείτε πολύ ζεστές κατσαρόλες ή άλλα σκεύη στους πάγκους εργασίας. Τα ξύλινα πορτάκια ή αυτά που έχουν βαφεί με λάκα ή έχουν λουστραριστεί με βερνίκι αν και έχουν κατασκευαστεί με τις καλύτερες προδιαγραφές αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να υποστούν κάποια ζημιά από διαρροές – μια συνεχής υγρασία ή μια εκτεταμένη ξηρασία μπορεί να προκαλέσουν ζημιά.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ, ΜΕΛΑΜΙΝΙΚΕΣ Ή ΠΟΛΥΜΕΡΙΚΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ

Γενικά καθαρίστε με το ειδικό πανί μικροινών που διατίθεται από τους προμηθευτές της SCIC. Με αυτό το επαναστατικό πανί δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικό. Για τους δύσκολους όμως λεκέδες χρησιμοποιήστε ένα ελαφρώς βρεγμένο σφουγγάρι με νερό ή με ένα υγρό απορρυπαντικό ή με αυτό των τζαμιών.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΛΑΚΑΡΙΣΤΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ

Τα κομμάτια τα οποία είναι λακαριστά ‘υποφέρουν’ από αλλαγή ελαφρός μορφής χρωματισμού: σας προτείνουμε λοιπόν οι μονάδες αυτές της κουζίνας να μην εκτίθενται απευθείας στο φώς του ηλίου. Καθαρίστε με το πανί της SCIC ή με ένα βρεγμένο με νερό με μηδενική σκληρότητα σφουγγάρι, ένα ελάχιστο υπόλειμμα από χρώμα μπορεί να θεωρηθεί φυσιολογικό.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΞΥΛΙΝΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ

Ισχύει η ίδια οδηγία που δόθηκε για τις λακαριστές επιφάνειες μονάδες, ακολουθήστε ακριβώς τις προηγούμενες οδηγίες και στεγνώστε πολύ καλά μετά τον καθαρισμό.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ΑΤΣΑΛΙ

Καθαρίστε με προϊόντα ειδικά για ατσάλι – Inox. Εάν είναι από γυαλιστερό βερνίκι τότε σκουπίστε προς τη κατεύθυνση του βερνικιού.

 

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΜΑΡΜΑΡΑ

Καθαρίστε με το ειδικό πανί μικροινών της SCIC. Ενώ έχουν κατασκευαστεί με τις καλύτερες προδιαγραφές, σε περίπτωση λεκιάσματος από κάποιο υγρό ή λάδι χρησιμοποιήστε ένα απορροφητικό πανί και μετά σκουπίστε την επιφάνεια με ένα πανί και νερό.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ – ΜΕΤΑΛΛΟ – ΚΡΥΣΤΑΛΛΟ – ΠΛΑΣΤΙΚΟ:

Καθαρίστε με προϊόντα κατάλληλα για ευαίσθητες επιφάνειες.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Να αποφεύγετε αυστηρά να καθαρίζετε οποιοδήποτε στοιχείο – επιφάνεια με λειαντικές κρέμες, ασετόν, καθαρό οινόπνευμα, διαλυτικό λαδιών, χλωρίνη, διάφορα διαλυτικά, αμμωνία, διαλυτικό μπογιάς, με μεταλλικά ή ατσάλινα συνθετικά εργαλεία, είδη καθαρισμού για τον ατμό ή οποιαδήποτε λειαντική ουσία, η οποία μπορεί να περιέχει σόδα.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Corian®

Αν μόλις εγκαταστήσατε το στο σπίτι σας… Συγχαρητήρια! Επιλέξατε το υλικό που αντέχει στο χρόνο και σας εξασφαλίζει υγιεινή και υψηλή αισθητική σε όποια εφαρμογή το χρησιμοποιήσετε, όπως κουζίνα, μπάνιο, τοίχους, επίπλωση και άλλες επιφάνειες. Μετά την εγκατάσταση, η επιφάνεια Corian® θα έχει μία σατινένια, στιλπνή γυαλάδα η οποία με τον καιρό και τη χρήση, θα γίνει πιο ματ και πιο απαλή. Για να διασφαλίσετε ότι η αλλαγή αυτή θα γίνει ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του Corian®, συμβουλευτείτε τις οδηγίες καθαρισμού και συντήρησης όπως περιγράφονται σε αυτό το έντυπο.

 

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ ΚΟΥΖΙΝΑΣ & ΝΕΡΟΧΥΤΩΝ Corian®

Το Corian® δεν είναι αυτοκαθαριζόμενο. Είναι όμως πολύ απλό να διατηρήσετε την αρχική του εμφάνιση.

 • Για καθημερινό καθαρισμό: ξεκινήστε με την απλή μέθοδο: Αν και το Corian® δεν απορροφά τα υγρά, είναι καλό να σκουπίζετε τους λεκέδες που εμφανίζονται από την καθημερινή χρήση. Χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί μαζί με μία καθαριστική κρέμα όπως για παράδειγμα το Jif. Καθαρίζετε πάντα με κυκλικές κινήσεις. Αν κάποιος λεκές απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα, ακολουθήστε τις οδηγίες παρακάτω.

 • Εβδομαδιαία φροντίδα: νεροχύτη: Αφαιρέστε όλα τα λίπη και τα υπολείμματα καθημερινής χρήσης από το νεροχύτη με τη χρήση ανάλογου απορρυπαντικού. Μπορείτε να ψεκάσετε με διάλυμα από 1 μέρος χλωρίνης και 3 νερού. Εναλλακτικά μπορείτε να γεμίσετε τον νεροχύτη με νερό και να προσθέσετε ένα μικρό ποτήρι χλωρίνη. Αφήστε το διάλυμα να δράσει για μερικές ώρες ή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο χρόνος δράσης του διαλύματος δεν πρέπει να ξεπεράσει τις 16 ώρες. Στη συνέχεια σκουπίστε με υγρό πανί ή απλά ξεβγάλετε με νερό. Ο νεροχύτης σας θα είναι πεντακάθαρος χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

 • Επίμονοι λεκέδες: Σε κάθε περίπτωση, προσπαθήστε πρώτα με την απλή μέθοδο που περιγράφεται στην πρώτη παράγραφο. Λεκέδες από καθημερινή χρήση στο σπίτι όπως ξύδι, καφές, τσάι, λεμόνι, κέτσαπ, μπογιές, κόκκινο κρασί ή λαχανικά που βάφουν όπως παντζάρια:

 • Αν δεν δείτε αποτέλεσμα με την απλή μέθοδο, τότε χρησιμοποιήστε ένα σκληρό σφουγγάρι με τραχιά επιφάνεια (π.χ. Scotch Brite), με ένα απορρυπαντικό ή ένα καθαριστικό για επιφάνειες με αμμωνία. Μόνο στην περίπτωση έντονα χρωστικού λεκέ χρησιμοποιείτε σκληρό σφουγγάρι με τραχιά επιφάνεια και τρίβετε με χλωρίνη.  Ξεπλένετε με χλιαρό νερό και σκουπίζετε με μαλακό πανί. Στη συνέχεια χρησιμοποιείτε μαλακό σφουγγάρι και καθαριστική κρέμα σε κυκλικές κινήσεις έτσι ώστε να επαναφέρετε την αρχική γυαλάδα του Corian® . Εάν γύρω από τους σωλήνες ή τη βρύση έχουν μαζευτεί άλατα ή πουρί, χρησιμοποιείστε ένα σφουγγάρι με τραχιά επιφάνεια σε συνδυασμό με ένα κοινό καθαριστικό για αυτή τη χρήση, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή. Ξεπλύνετε αρκετές φορές με ζεστό νερό και σκουπίστε με ένα μαλακό πανί. Μπορείτε να επαναφέρετε την αρχική γυαλάδα του Corian® όπως περιγράφεται στις πιο πάνω οδηγίες.

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ Corian®
 • Θερμότητα: Πάντα να χρησιμοποιείτε τα ειδικά προστατευτικά θερμότητας για να ακουμπάτε τα μαγειρικά σας σκεύη όταν αυτά είναι ζεστά. Συστήνουμε, για την καλύτερη φροντίδα του νεροχύτη σας, την ώρα που ρίχνετε καυτό νερό, ταυτόχρονα ανοίξτε και τη βρύση με το κρύο νερό. Έτσι συντηρείτε και τον νεροχύτη αλλά και τα πλαστικά μέρη του σιφονιού.

 • Αμυχές; Στην καθημερινή του χρήση το Corian® μπορεί να εμφανίσει κάποιες μικρές αμυχές. Για αυτό το λόγο θα ήταν προτιμότερο να χρησιμοποιείται το ειδικό προστατευτικό κοπής, και να μην κόβετε απευθείας πάνω στον πάγκο.

 • Χημικά; Στην περίπτωση που σκληρά χημικά καθαριστικά πέσουν πάνω στον πάγκο σας (πχ. καθαριστικό για ασημικά, διαλυτικό μπογιάς, καθαριστικό φούρνου, ασετόν) θα πρέπει αμέσως να το ξεπλύνετε με άφθονο νερό και σαπούνι έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν αλλοιώσεις στην επιφάνεια του πάγκου σας. Λεκέδες από βερνίκι νυχιών απομακρύνονται με το ειδικό υγρό που δεν περιέχει ασετόν. Εναλλακτικά, αν χρησιμοποιήσετε ασετόν, ξεπλύνετε στη συνέχεια με άφθονο χλιαρό νερό. Παρατεταμένη έκθεση σε χημικές ουσίες είναι πιθανό να επηρεάσουν την επιφάνεια του πάγκου σας.

 • Οτιδήποτε και αν συμβεί, διορθώνεται; Το Corian® είναι από τη φύση του ανανεώσιμο, λόγω του ότι είναι ομογενές και συμπαγές υλικό. Οι περισσότερες ζημιές, ακόμη και οι φαινομενικά σοβαρές, επισκευάζονται. Το αποτέλεσμα θα είναι να έχουμε πάλι μία επιφάνεια όπως την πρώτη μέρα της τοποθέτησης. Επικοινωνήστε με τον εξουσιοδοτημένο κατασκευαστή Corian®

ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
 • Οι ηλεκτρικές συσκευές που τοποθετούνται στις κουζίνες μας είναι αποτέλεσμα μιας εξονυχιστικής έρευνας αγοράς από τις πιο σημαντικές βιομηχανικές εταιρείες: AEG, Ariston, Bosch, Foster, Franke, Indesit, Rex, Scholtes, Siemens, Smeg, Whirlpool, Miele, Gaggenau κλπ. Αυτές οι εταιρείες εκτός από την παροχή εγγύησης για τα προϊόντα τους  (σήμα CE) σας προσφέρουν υπηρεσία συντήρησης – επισκευής (service) και μετά την πώληση η οποία εκτείνεται παντού – στον κόσμο.  Όσο αφορά τη χρήση και την συντήρηση του κάθε προϊόντος ξεχωριστά αρκεί να ακολουθήσετε τις εργοστασιακές οδηγίες. Για κάθε παροχή υπηρεσίας συντήρησης – επισκευής (service) θα πρέπει να γίνεται απευθείας στην εταιρεία (τμήμα service) όπως υποδεικνύεται και στο φυλλάδιο – κάρτα εγγύησης. Σε περίπτωση αντικατάστασης – αποκατάστασης ηλεκτρικών συσκευών σας  προτείνουμε λοιπόν να αγοράζετε προϊόντα που μπορούν να τοποθετηθούν από εμάς – μια λάθος εγκατάσταση ή μια λανθασμένη επιλογή μοντέλου, η οποία μπορεί να μην έχει ελεγχθεί από εμάς, να διακινδυνεύσει την λειτουργία τους ή να προκαλέσει ζημία σε έπιπλα.

 • Αυτό το φυλλάδιο συμμορφώθηκε με βάση τον υπ’ αρ.126 ημερ. έκδοσης 10/4/1991 Ιταλικό Νόμο (Ρυθμίσεις για την πληροφόρηση του Καταναλωτή) και με το υπ’ αρ.101 ημερ. έκδοσης 8/2/1997 Ιταλικό Διάταγμα (Κανόνες Λειτουργίας).

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
 • Στο τέλος της χρήσης τους, δεν θα πρέπει να ρίπτονται στο περιβάλλον αλλά να καλείτε τον αρμόδιο για τη μεταφορά και την ανάκτηση τους.

Quality is certified UNI ISO9001-2OOO